Kvalitets standarder

Hvad er STANDARD 100 by OEKO-TEX®  

De fleste har set et mærke der hedder OEKO-TEX 100, men hvad er det. OEKO-TEX 100 er et produktmærke med tilnavnet "TILTRO TIL TEKSTILER". OEKO-TEX® gruppen har udviklet en række certificeringer og mærkningsordninger som dækker forskellige produktgrupper samt produktion. De er alle opbygget som modulsystemer, så de kan kombineres og supplere hinanden. Oeko-Tex Standard 100 garanterer, at et produkt er testet og godkendt ud fra de krav, den internationale Oeko-Tex forening stiller til indholdet af sundhedsskadelige stoffer og kemikalier i tekstiler. Kun de produkter, der overholder disse krav, kan opnå tilladelse til at bære mærket.

Ved at købe Oeko-Tex Standard 100 certificeret tøj til dine børn, er du sikker på, at tøjet er fuldstændig fri for skadelige og allergifremkaldende kemikalier.

 

OEKO-TEX 100 bygget på nedenstående fire punkter:

 

  • Et produktmærke som sikrer at alle komponenter af et mærket produkt er testet for skadelige stoffer fx en sparkedragt som indeholder stof, sytråd, lynlås, bånd, og isyningsmærker.
  • En frivillig certificerings- og mærkningsordning med fire produktklasser, der har hver sine krav til indhold af skadelige stoffer.
  • En standard som er langt mere omfattende end lovgivningen i Danmark og EU (REACH) og derfor et godt redskab til at sikre overholdelse af lovkrav for skadelig kemi i produkter.
  • Verdens førende mærkning for tekstiler og tekstillignende produkter (også halvfabrikata) der er undersøgt for sundheds- og miljøskadelige stoffer.

 

Hvad er GOTS-certificering

GOTS står for Global Organic Textile Standard og er på verdensplan den mest anerkendte certificering af økologiske tekstiler. GOTS certifikatet garanterer, at produktet er helt igennem økologisk lige fra landbruget, hvor bomuldsfrø bliver plantet, til vi står med det færdige produkt i hånden. Når du køber GOTS certificeret, sikrer du dig bæredygtighed på højeste niveau, og at varen er produceret uden unødvendig brug af kemi og med største omtanke for miljøet, vores planet – og vores børn.

 

GOTS mærkningen er en kvalitetsikring på højeste niveau inden for miljømæssige og sociale standarder i hele forsyningskæden for tekstiler og tøjproduktion. Den omfatter alt fra landbrug, høst, produktion, forarbejdning og fremstilling, til emballage og branding. Med GOTS garanterer man, at 95% af fibrene i tøjet er økologiske og naturlige. De resterende 5% kan f.eks. være knapper eller lynlåse, der tilgengæld skal være fremstillet af bæredygtige eller genanvendte materialer. GOTS er ikke kun økologi, du sikrer også gode og ordentlige arbejdsvilkår for landmænd og syersker med ret til fagforening, og en løn man kan leve af - altså en leveløn og ikke kun en minimumsløn. GOTS betyder også, at tøjet er fri for skadelige kemikalier. De benyttede kemikalier må ikke være giftige, kræftfremkaldende, hormonforstyrrende eller miljøbelastende.